maanantai 19. elokuuta 2013

Rahkabanaaniletut


Seuraava resepti on superhelppo ja näppärä, jos makeanhimo iskee. Monessa blogissa on pyörinyt fitness-tietoisten banaaniletturesepti, mutta varioin sitä enemmän mieleisekseni. Paistaminen oli aika haasteellista, kun huomasin etten omista paistinlastaa enää. Noh, jonkinlainen vararatkaisu piti taas keksiä, joten paistinlastana toimi kakkujen kuorrutuksessa käyttämäni palettiveitsi. Kieli keskellä suuta lettuja käännettiin ettein paistinpannun pinnoite vaurioidu. Onnistuin kuitenkin tuloksena keko pikkulettuja. 

Taikina:
1,5 kpl banaaneja (keskikokoisia)
125g maitorahkaa
2 kpl kananmunia
loraus limen mehua

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta ne kuohkeaksi taikinaksi. Taikinaa tulee soseuttaa siihen saakka, kunnes pintaan nousee ilmakuplia. Paksuutta voi säädellä banaanien ja maitorahkan suhteella. Paistamisessa käytin hieman margariinia pannulla ja lämpö oli todella matala. Kaada taikinasta pieniä lettuja ja kypsennä niitä rauhassa, että kananmuna ehtii kypsyä. Käännä sitten, kun pinta alkaa näyttämään kullanruskealta. Tästä syystä paistamiseen kannattaa varata aikaa. Letut palavat helposti, jos lämpöä on liikaa ja tällöin niitä on vaikea kääntää, koska letut eivät pysy kasassa. Nämä voi nauttia sellaisenaan tai marjojen kanssa. Itse olin sulattanut edellisenä iltana itsetehtyä omenasosetta, jota laitoin päälle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti