torstai 17. lokakuuta 2013

Italialainen focaccia


Muodostuukohan tästä joka torstainen tapa leipoa...? Olen viimeisen kuukauden aikana leiponut jokaisena torstai-iltana. Se on ihanaa, kun koko kämppään leviää uunituoreen leivonnaisen tuoksu. Herkuttelua tuoreen focaccian parissa ja lasissa kylmää maitoa, tykään!

Tästä syntyy kaksi keskikokoista focacciaa tai yksi uunipellin kokoinen isompi leipä. Ihan oman mieltymyksien mukaan voi soveltaa. :)

4 dl vettä
1 pkt tuorehiivaa 
10 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1,5 rkl sokeri
n. 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 isoa mozzarellapalloa
250g kirsikkatomaatteja
ripaus mustapippuria
tuoretta basilikaa


Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva sekoittaen. Lisää sokeri ja suola. Mittaa jauhot erilliseen astiaan, josta niitä voidaan lisätä vähitellen taikinan joukkoon. Alusta taikina lisäämällä vähitellen jauhoja nesteeseen. Loppuvaiheessa lisää joukkoon oliiviöljy. Anna kohota lämpimässä ja ei vetoisessa paikassa noin kaksinkertaiseksi. 

Pilko juusto ja tomaatit erittäin pieniksi. Jaa taikina pienempiin osiin, jos haluat useampia pienempiä leipiä tai säilytä se kokonaisena, jolloin syntyy isompi leipä. Painele taikina ohuemmaksi käsien avulla (noin 1,5 cm paksuus) ja anna vielä hetki kohota liinan alla. Lisää pinnalle pilkottu juusto ja tomaatit sekä ripaus mustapippuria kauttaaltaan. 

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 - 15 min tai kunnes pinta on kullanruskea. Ota leipä pois uunista ja lisää pinnalle revittyä basilikaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti