perjantai 8. helmikuuta 2013

Tonnikala-halloum -salaatti


Olen innostunut tällä hetkellä tekemään erilaisia salaatteja. Yritän saada variointia ja monipuolisuutta mahdollisimman paljon tämän hetken ruokavaliooni. Halloum-juustosta on tullut yksi lemppari aines salaateissa. Se sopii niin hyvin kaikenlaisiin salaatteihin ja lisää samalla lämpimien aineksien osuutta.

1 pss jäävuorisalaattia
0,5 pkt villirucolaa
0,5 pkt vuonankaalia
1 tölkki tonnikalaa vedessä
0,5 pkt kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
3 kananmunaa
1 pkt Halloum-juustoa
kourallinen pinjansiemeniä

Tee salaattipohja laakeaan vuokaan. Ensin pohjalle pieneksi revittyä jäävuorisalaattia, jonka päälle lisätään rucola ja vuonankaali. Laita kananmunat kiehumaan veteen noin 12 minuutiksi. Pilko kurkku pieneksi ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää ne salaattipohjan päälle. Valuta tonnikaloista vesi pois ja murskaa ne haarukalla. Ripottele tonnikalamurska salaattiin. Pilko halloum-juustosta noin 0,5 cm paksuisia viipaleita, joita paistetaan niin kauan, että pinta on kullanruskea. Lado juusto salaattiin ja lisää myös kourallinen pinjansiemeniä. Ota kananmunat kiehuvasta vedestä ja laita ne kylmään veteen hetkeksi jäähtymään. Kuori kananmunat ja lohko ne kaikkien muiden aineksien päälle. Valmistukseen menee noin 15 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti