sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Ruokakuvia Ranskasta

Olin viime viikolla Ranskassa reissussa, joka suuntautui ensin neljäksi päiväksi Roueniin ja sieltä Pariisiin. Isolla porukalla liikkuessa Pizza Paï oli monta kertaa ruokapaikkana, mutta mahtui mukaan myös vaihteluakin. Muutamana iltana kävimme italialaisessa La Pasta Tintossa syömässä. Tämän ravintolan Gnocchi al Pesto on tooooodella hyvää eikä toisena iltana tilaamassani lasagnessakaan ollut mitään valittamista. 

Pyörimme toisena päivänä I:n kanssa shoppailemassa kaupungilla ja aloimme kiertämään Rouenin ison kävelykadun viereisiä katuja. Löysimme ihanan creppi-ravintolan, joka oli sisustustaan myöten ranskalaista maalaistunnelmaa. Tilasin ison perus crepin, jonka päälle mansikka- ja passionsorbettia. Varsinkin passionsorbetti vei kielen mennessään. Se ei ollut liian makea ja täynnä makua. I valitsi muuten saman, mutta passionsorbetti vaihdettuna sitruunaan. Ihana jälkkäri, minkä jälkeen jaksoi taas jatkaa kaupungilla pyörimistä. 


Mitä olisikaan reissu Ranskaan ilman macaronseja? Ostin paketillisen niitä tuliaisiksi, jotta voi kotona maistella kaikkia erilaisia makuja. Omat suosikkini kaikista vaihtoehdoista ovat ruusunlehti, vanilija ja kahvi. Kahvin makukin oli todella aito ja tarpeeksi voimakas, kun taas ruusunlehdessä maku oli kevyt, mutta monipuolinen. Niitä onneksi löytyy vielä jääkaapista kahvin kanssa maisteltavaksi. ;)


Pariisipäivänä menimme T:n kanssa Trocaderon lähistolle etsimään kivaa kahvilaa, kun jalkoihin alkoivat väsymään jo pitkästä kävelystä. Löysimme Ducado -nimisen kahvila/ravintolan, jossa tarjoiltiin ruoan lisäksi myös erilaisia jälkkäreitä ja kahveja. Istuskelimme melkein kaksi tuntia Crème Brûléen ja café au lait'n ääressä jutellen kuinka hauska päivä oli jo takana. 


 Illalla menimme vähän isommalla porukalla syömään Alexian alueella olevaan sushiravintolaan (en muistanut ottaa nimeä ylös!). Tilasin maki specialin ja tälläinen lopputulos tuli nenän eteeni. Kaikki olivat erittäin hyvää! En ole aikaisemmin maistanut tuollaisia susheja, missä on sisällä avocadoa ja ne ovat kääritty loheen eikä merilevään. Pieni tai vähän suurempikin sushikärpänen taisi iskeä minuun matkalla. Olen aina ollut todellinen sushin ystävä, sitä tulee syötyä harmittavan harvoin. Pienenä haasteena itsellenikin, voisin aloittaa harjoittelemaan kunnolla sushien tekoa. Olen makirullia tehnyt kurkusta sekä perus lohinigirejä, mutta olisi ihanaa osata tehdä monipuolisemmin kaikkia. Porukoilta löytyy kuitenkin erilaisia sushikirjoja, joista voisi inspiraatiota lähteä hakemaan. 


2 kommenttia:

  1. Aivan syötävän ihana macarons-pyramidi :D Macaronssit ovat suurinta herkkuani! Tollaisen haluan vielä joskus mun häihin :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella kiva idea vaikka häihin tuo! :) Ei minulle tullut mieleenkään. Macaronssit ovat myös minusta ihanan ylellisiä herkutteluhetkiin ;)

      Poista