torstai 15. elokuuta 2013

Jenkkikakku


Tein viime viikonloppuna jenkki-teemalla olevan kakun hyvin ystäväni läksiäisiin. Tämä oli toinen muovailumassalla tehty kakku, missä onnistuikin moni asia paljon paremmin kuin ensimmäisessä kakussa. Muistettavana on muutama pikku seikka, minkä avulla työskentely nopeutuu sekä helpottuu: 1. Päällystä täytetty kakku tasaiseksi kermamassalla, 2. Jäähdytä kakku ennen kuin kaulit massan, 3.. Varaa tarpeeksi muovailumassaa kakun päälle ja 4. Käytä kaulimisessa apuna tomusokeria sopivan reilusti.

Kakkupohja:
6 munaa
4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilijasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi valkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet vaahdon joukkoon siivilän läpi varovasti puuhaarukalla sekoittaen. Kaada irtopohjavuokaan, jossa on pohjalla leivinpaperi. Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia. Irroita vuoasta ja anna jäähtyä.

Täyte:
250g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
150g pakastevadelmia
1 rkl vanilijasokeria
2 tl limetin mehua
0,5 dl vanilijakreemijauhetta
sokeria maun mukaan

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka sekä vadelmat. Makeuta sokerilla ja lisää limetin mehu. Lopuksi sekoita vanilijakreemijauhe täytteeseen sitomaan sen koostumusta. 

Halkaise täytekakkupohja puolesta välistä. Kostuta pohja maidolla, johon on lisätty vanilijasokeria. Muista kostuttaa huolella varsinkin kakun reunat. Huolellinen kostutus takaa ettei kakusta tule kuivaa, joten tässä vaiheessa ei kannata hoppuilla. 

Lisää valmistetty täyte pohjan päälle ja tasoita tasaiseksi kerrokseksi. Laita toinen puolikas kohdistettuna vielä täytteen päälle, minkä jälkeen kostuta pääliosa huolellisesti. Kääri kakku kelmuun ja anna sen vetäytyä yön yli jääkaapissa. 

Päälinen:
250g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
sokeria maun mukaan

ja

3 pkt vaahtokarkkimassaa (leivontaosastolla ruokakaupassa)
1 pkt punaista marsipaania
sinistä elintarvikeväriä
tomusokeria kaulimisen helpottamiseen

Vatkaa kerma ja lisää rahka joukkoon. Makeuta sokerilla tarvittaessa. Tästä ei tarvitse tehdä kovin makeaa, koska tämän päälle tulee kaulittu muovailumassa. Levitä kakun päälle tasoittaen kaikki kolot ja siirrä kakku jäähtymään vähintään vartiksi jääkaappiin. Sillä aikaa kaulitse kaksi pakettia vaahtokarkkimassaa levyksi, joka on hieman alle puoli senttiä paksu. Tasaa suoraksi yksi sivu. Aseta levy kakun päälle, että siitä peittyy noin 2/3 osaa. Leikkaa ylimääräinen massa pois ja muotoile ylijääneestä massasta tähtiä piparimuotilla. Värjää jäljelle jäänyt paketti vaahtokarkkimassaa siniseksi lisäten muutamia tippoja massan keskelle, jonka jälkeen vaivataan väri kauttaaltaan massaan. Kaulitse sinisestä massasta samanlainen levy, minkä yksi sivu tasoitetaan suoraksi. Liitä levy kakun päälle kiinni valkoiseen massaan. Leikkaa ylimääräinen massa pois siistien alareuna kakusta. Kaulitse punaisesta marsipaanista levy, josta muotoillaan suorat kaitaleet. Asettele punaiset kaitaleet kakun päälle viivoiksi. Liitä sinisen osan päälle leikatut tähdet sipaisten vettä tähden nurjalke puolelle ja sen jälkeen aseta tähti kakkuun. 

Nauti hyvässä seurassa fiilistellen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti