tiistai 20. elokuuta 2013

New Yorkin juustokakku


Innostuin viime keväänä tekemään muutamaankin otteeseen tätä paistettavaa versiota juustokakusta. Äitienpäiväksi tein version, johon päälle tuli mansikoitan ja tämä vadelmakastikkeen kera olevan tein Herkkuringin illanistujaisiin. 

Pohja:
200g Digestivekeksejä 
100g juoksevaa margariinia

Täyte:
600g Philadelphia light -tuorejuustoa (maustamaton)
200g Crème Fraîsea
3 dl sokeria 
2 rkl vehnäjauhoja
4 kpl kananmunia
2 rkl sitruunamehua
3 rkl vanilijasokeria

Kastike:
150g pakaste vadelmia
1 rkl sitsuunamehua
makeutukseen hieman steviaa

Murskaa keksit tehosekoittimessa, minkä jälkeen lisää joukkoon juokseva margariini ja sekoita tasaiseksi. Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (Käytin keskikokoista vuokaa, en muista tarkkaa halkaisijaa). Painele lusikan avulla keksimassa vuoan pohjalle sekä reunoille. Paista 175 asteisessa uunissa 4-6 minuuttia, kunnes pohjan väri on muuttunut hieman tummemmaksi kuin alkuperäisen kypsentämättömän pohjan. Paiston jälkeen jäähdytä pohja. 

Sekoita ensin tuorejuusto sekä jauhot ja sokeri keskenään sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen ja anna välissä sekoittua kunnolla. Sen jälkeen lisää joukkoon ranskankerma ja mausta sitruunamehulla sekä vanilijasokerilla. Laita täyte jäähtyneen pohjan päälle ja siirrä kakku 165 asteiseen uuniin. Ota virta pois uunista noin tunnin paistamisen jälkeen ja raota uunin luukkua. Anna kakun paistua uunissa jälkilämmössä vielä toisen tunnin verran. Jos näyttää, että paistovaiheessa pinta alkaa ruskistumaan liikaa, laita päälle foliota tai leivinpaperia suojaksi.

Sulata vadelmat pehmeiksi, minkä jälkeen soseuta ne tehosekoittimella. Lisää joukkoon sitruunamehu ja tarvittaessa hieman makeutta steviasta. 

1 kommentti: