maanantai 19. elokuuta 2013

Kauraporkkanasämpylät

Vietimme ystäväni kanssa aamubrunssia viikolla, mihin tein itse sämpylöitä muiden juttujen lisäksi. Aika nopeasti valmistuivat ja olivat erittäin hyviä salaatin sekä kaikkien muiden rehujen kanssa täytettyinä. Sämpylät saivat porkkanasta myös kauniin oranssihtavan värin maun lisäksi. 

n. 12 kpl valmiita sämpylöitä

2,5 dl maitoa
1 pkt hiivaa
250g maitorahkaa
3 dl kauraleseitä
4-5 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 kpl keksikokoista porkkanaa
1 tl suolaa
pieni loraus hunajaa
grillimaustetta tai paprikaa

Lämmitä maito mikrossa hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi. Murenna joukkoon hiiva sekä lisää suola ja loraus hunajaa. Lisää maitoseokseen kaurahiutaleet, maitorahka ja mausta oman maun mukaan grillimausteella. Kuori ja raasta porkkanat erittäin hienoksi. Käytin itse raastinraudan pienintä terää, jolla porkkanasta tuli melkein survosta. Sekoita haarukan avulla joukkoon ja ala lisätä jauhoja vähitellen taikinaan. Taikina on valmista, kun se on hieman löysähköä (ja sekoittaessa tarttuu sormiin osittain).  Tarkista maku, jota voi korjailla vielä hunajan, suolan ja grillimausteen avulla mieleisekseen. Kohota liinan alla noin 15-20 min. Lämmit uuni 200 asteiseksi ja muotoile lusikan avolla taikinasta kasoja pellille. Sivele sämpylät vedellä ja ripottele päälle vähän kauraleseitä. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Parhaimpia syödä vielä vähän lämpiminä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti