torstai 13. maaliskuuta 2014

Arkiherkkuna makaroonilaatikkoa



Makaroonilaatikko on yksi niistä ruuista, joita valmistuu opiskelijan keittiössä suhteellisen usein. Kuitenkin välillä tuloksena on erittäin mauttomiakin versioita tai koostumukseltaan täysin epäonnistuneita. Nappasin reseptin pikaisesti talteen, jotta näiltä ei niin hyviltä versioilta välttyisi. 

Keskikokoiseen vuokaan 
5,5 dl kauramakaroonia
400g jauhelihaa
7 dl maitoa
3 kpl kananmunia
1 kpl lihaliemikuutio
4 rkl grillimaustetta
2 rkl paprikajauhetta

pinnalle: juustoraastetta

Keitä makaroonit runsaassa vedessä lihaliemikuution kanssa. Samaan aikaan ruskista jauheliha pannulla ja mausta lopuksi. Voitele vuoka ja siivilöi makaroonit. Siirrä valuneet makaroonit paistinpannulle ja sekoita jauhelihan kanssa keskenään. Kaada seos voideltuun vuokaan. Riko munat astiaan ja sekoita rakenne rikki. Lisää joukkoon maito. Kaada munamaito vuokaan sten, että makarooniseos peittyy juuri ja juuri. Lisää pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jos juusto ruskistuu liikaa, laita päälle suojaksi folio. Laske lämpötilaa 150 - 175 asteeseen ja anna hautua vielä toiset 30 minuuttia. Ota uunista ja anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti