torstai 13. maaliskuuta 2014

Kasvissosekeitto vol. 2


Tein hieman muunnellun version aikasemmasta keittoreseptistäni. Jotenkin näin keväällä tekee mieli syödä vähän kevyemmin. Samalla kuitenkin tärkeää huolehtia tarpeellisesta energian saannista, ettei elimistö mene säästöliekille. 

1 kpl keskikokoinen kukkakaali
6 kpl suurehkoja porkkanoita
8 kpl perunoita (oranssi pussilajike)
2/3 pkt Italian yrtit -tuorejuustoa
20 g tuoretta persilijaa
1 kasvisliemikuutio
1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
etikkaa

tarjoile:
raejuuston ja siemensekoituksen kanssa

Poista kukkakaalin uloimmat lehdet ja upota kaali isoon kulhoon, jossa on vettä ja loraus etikkaa (kaikki laadut kelpaavat). Anna seisoa noin 10 minuuttia. Tämä puhdistaa erilaiset pieneliöt pois kukkakaalin kukinnoista ennen keittoa. Kuori porkkanat sekä perunat ja irroita kukinnot kukkakaalista. Keitä isossa kattilassa runsaassa vedessä kasviliemikuution kanssa. Kun kasvikset ovat pehmenneet, valuta osa nesteestä talteen pienempään kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella vihannekset ja lisää joukkoon lientä tarvittaessa, että koostumus on mieleistä. Siirrä takaisin liedelle ja lisää joukkoon tuorejuusto. Hienonna lopuksi persilija ja sekoita kevyesti joukkoon. Tarjoile raejuuston ja siementen kanssa. Itse laitoin Sallisen Salaattisiemenmixiä päälle purutuntumaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti