maanantai 2. kesäkuuta 2014

the Best Love is the kind that awakens the Soul

Kesä on erittäin suosittua juhla-aikaa varmastikin monissa eri kodeissa. Tällä kertaa juhlan aihetta saatiin veljeni kihlajaisten myötä. Samaan syssyyn ylppärikakun kanssa pyöräytin hieman tälläisen hempeämmän täytekakun, jonka koristelun halusin toteuttaa hieman rennommalla otteella. Olin itse tyytyväinen lopputulokseen ja onneksi samaa mieltä oli tuore kihlaparikin. 

Pohja 
8 kpl kananmunia
220 g sokeria
n. 300 g vehnäjauhoja
1,5 dl vahvaa kahvia
3 tl leivinjauhetta
3 rkl vanilijasokeria

Täyte
6 dl kuohukermaa
1 pkt Philadelphia-tuorejuustoa (maustamaton)
200 g maitorahkaa
3 rkl vanilijakreemijauhetta
4 dl tomusokeria

Kostutus
maitoa ja vanilijasokeria

Päälle 
tuoreita marjoja

Vaahdota sokeri ja kananmunat kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään, minkä jälkeen kuivat aineet käännellään varovasti vaahdon joukkoon. Lisää kahvi (jauhoja voi hieman tässä vaiheessa lisätä, jos näyttää hieman liian juoksevalta taikinalta). Paista voidellussa vuoassa noin 30 minuuttia 160 - 170 asteessa tai kunnes pohja on kypsää. Jaoin taikinan kahteen paistoerään, jotta sain kaksi samanlaista pohjaa.

Valmista täyte vaahdottamalla kerma, jonka joukkoon muut aineet lisätään paitsi vanilijakreemijauhe. Säädä makua tarvittaessa vielä lisäämällä sokeria, jos tuorejuusto maistuu voimakkaasti läpi. Lopuksi lisätään joukkoon vanilijakreemijauhe ja sekoitetaan hetki. 

Tasoita molemmat pohjat tasaisiksi. Kostuta molemmat pohjat maidolla, jonka jälkeen pursotetaan täyte ensimmäisen pohjan päälle. Asetellaan sopivasti marjoja täytteen päälle (pensasmustikoita, mansikoita, vadelmia ym). Toinen pohja asetetaan edellisen päälle ja koristellaan samalla tavalla. Ja sitten vaan kakku tarjolle kahvipöytään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti