sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

With Canon You Can

Menin vuosia sitten lupaamaan, että tekisin kameran mallisen täytekakun. Tultiin siihen pisteeseen, että olisi aika täyttää tämä lupaus ja olla sanojensa mukainen leipuri. Hieman hirvitti ryhtyä tähän projektiin, joka oli haastavin tähän menneissä. Tehtävä opetti paljon uutta sokerimassan käsittelystä ja muotokakkujen teosta. Nälkä kasvaa syödessä, joten täytyy alkaa miettimään millainen olisi seuraava tehtävä projekti. 

Kakkupohja
12 kpl kananmunia
320 g sokeria
340 g vehnäjauhoja
100 g tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 rkl vaniliinisokeria

Täyte 
4 dl kuohukermaa
1 pkl 3 % Philadelphia tuorejuustoa (maustamaton)
3/4 - 1 pkt tomusokeria
3 rkl vaniliinisokeria

ja vadelma marmelaadia

Kostutus:
maitoa ja vaniliinisokeria

Päälinen
3 pkt mustaa sokerimassa
1 pkt kirkkaan punaista sokerimassa
1 pkt valkoista sokerimassaa

Pikeri:
1 kpl kananmunan valkuainen
tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua

Vaahdota kananmunat sokerin kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot vaahdon joukkoon kevyesti käännellen. Kaada kakkutaikina vuokaan, joka on voideltu (paistoin itse kakkupohjat tavallisessa lasisessa uunivuoassa). Kakkutaikina jaetaan kahteen osaan, jotta saadaan tarpeeksi kakkupohjia kakun kasaamiseen. Paistetaan noin 30 - 40 minuuttia 160 - 170 asteessa riippuen uunista tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Anna pohjien jäähtyä ennen kasaamista ja kuorruttamista.

Vaahdota kerma täytteeseen ja lisää tuorejuustoa sekä tomusokeria. Tomusokerin määrää voi hieman säädellä oman maun mukaan. Mausta vaniliinisokerilla. 

Aloita kakun kasaus mallintamalla kameran muotoa. Leikkaa kakkupohjat puoliksi. Lado kolme levyä päällekäin ja leikkaa yhdestä puolikkaasta linssin malliin kaksi pyörylää. Jämäpaloista asettele kameran ominaisia muotoja (kädensija ym.). Kostuta jokainen levy vaniliinimaidolla. Kasaa kakku laittaen väliin vadelmamarmelaadia ja tuorejuustotäytettä. Lopuksi kuorruta kakun pinta tuorejuustomassalla. Laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi, jotta kakun pinta kylmettyy.

Kaulitse ensin mustaa sokerimassaa ohueksi levyksi (ei kuitenkaan liian ohueksi ettei repeä). Asettele kakun päälle ja siloita käsin hieman venyttämällä. Kasaa kakku suosiolla monesta osasta ja tasoita liitoskohtia esim. sokerimassalastalla. Tee halutut yksityiskohdat mustasta, punaisesta ja valkoisesta sokerimassasta. Liitä ne veden avulla kakkuun paikalleen. Vatkaa pikeri sähkövatkaimella ja pursota siitä pienet teksti- ja kuvayksityiskohdat. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti