lauantai 4. tammikuuta 2014

Jouluähkyn jälkeen

Joulunpäivinä sekä varmaan melkein viikko sen jälkeen, tuli syötyä jouluruokaa ja herkkuja ihan ähkyyn asti. Nyt vaihtuikin toinen ääni keittiön puolelle ja ruokavalion ovat täyttäneet terveelliset salaatit. Ihan ehdotonta herkkua tällä hetkellä! Sopivan kevyttä, mutta silti täyttävää, että jaksaa treenata. 


Alarivin pikkukuvissa oikealla oleva on tähän mennessä ehdoton ykkönen. Siinä on salaattipohjan päällä kurkkua, tomaatteja, tummia viinirypäleitä, avokadoa, fetaa, kanaa ja cashew-pähkinöitä. Minulla on tapana heittää joukkoon vähän kaikkea, mitä kaapista juuri sillä hetkellä sattuu löytymään. 

Kesällä olikin ihana tapa parin ystävän kanssa kokoontua purkamaan viikon paineita salaatin parissa. Siitä nopeasti muodostui tapa. Onneksi sentään hieman parempi kuin viikottainen herkuttelu. Ainut miinuspuoli salaateissa on pilkkominen. Oon niin laiska sen suhteen! Paloista tulee yleensä suht isoja, mut onneks on hampaat keksitty.

Voisin kehitellä vähän vaihtelua kanan suhteen. Tuntuu, että aina valitsen kaupasta sen kanan. Välillä voisi testata vaikka kalaa, mutta tuntuu kalan hinnat olevan huipussaan nykyään. Kesällä oli ihanaa, kun pystyi kalastamaan järvestä kaloja ja saman tien herkuttelemaan niillä. Lähiruokaa parhaimmillaan! Tulevana kesänä täytyy ottaa ilo irti kaikista luonnonherkuista, mistä vaan voi. Onneksi suunnitteilla on jo marjastusreissu Keski-Suomeen. Mutta nyt tämä alkaa jo eksymään raiteiltaan, niin on hyvä lopettaa.

Millaisia ruokalajeja teillä on ollut listalla joulun jälkeen? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti