lauantai 4. tammikuuta 2014

Kotitekoista pizzaa



Tein kaverini kanssa uutena vuotena itsetehtyä pizzaa. Tuli suurenmoista herkkua! Innostuin tekemään sitä myös toistamiseen, mutta silloin tein hieman erilaisempaa version, mistä laitan tähän myös reseptin, mutta siitä ei ole otettuna kuvaa. Ensimmäisenkin pizzan kuvat on otettu puhelimella, koska unohdin järkkärin. Tai en vaan löytänyt sitä mistään :D

Noin 2-3 pyöreää pizzaa

1. Pohja:
1/3 pkt tuorehiivaa
3 dl vettä
2 dl durum-vehnäjauhoja
5-6 dl tavallisia vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
1 rkl sokeria

2. Pohja:
1/3 pkt tuorehiivaa
3 dl maitoa
2 dl ruisjauhoja
5-6 dl tavallisia vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
1 rkl sokeria

Tomaattikastike:
6 keskikokoista tomaattia
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
Suolaa
Hunajaa
Valkoviinietikkaa
Mustapippuria


Lietä hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää joukkoon öljy, suola ja sokeri. Alka vaivata taikinaa sähkövatkaimen taikinaterillä. Jauhoja lisätään nesteeseen vähitellen kokoajan sekoittaen. Kun kaikki jauhot on lisätty, taikinaa vaivataan koneella vielä noin 10 minuuttia.

Kuulota valkosipuli öljyssä ja voissa (älä polta valkosipuleita!). Lisää joukkoon kuutioidut tomaatit ja keitä kasaan noin 30 minuuttia tai siihen saakka, kun tomaattien neste on haihtunut. Kastike on valmista, kun se on saostunut paksuhkoksi.

Kaulitse pohja erittäin ohueksi leivinpaperin päälle. Muista jauhottaa kaulin, ettei taikina jää kiinni. Levitä päälle tomaattikastiketta lähes reunoihin saakka. Ripottele haluamasi täytteet pinnalle ja paista uunissa noin 5-10 min 225 asteessa tai kunnes pinta ja reunat ovat kullanruskeita.

Ensimmäiseen versioon laitoimme pinnalle tonnikalaa, herkkusieniä, anasta aura-juustoa ja emmental-raastetta. Toiseen versioon laitoin paistettua jauhelihaa, jonka olin maustanut pizzamaustemixillä, pakastemaisseja ja mozzarellajuustoa. Suosittelen kokeilemaan molempia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti