keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Aurinkokuivattu tomaatti -sekaleipä


Taikina
5 dl vettä
11 g kuivahiivaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl täysjyvävehnäleseitä
2 dl ruisjauhoja
7 - 8 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 rkl vaaleata siirappia
1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi (tuntuu kädessä hieman kuumalta). Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään tarkasti, että kuivahiiva leviää jauhoihin kaikkialle. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja huuhtele ne vedella. Kuivaa tomaatit vielä kevyesti painellen talouspaperilla. Lisää siirappi ja tomaatit taikinaan ja sekoita taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Leipätaikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota noin 30 min. Siirrä vuokaan ja kohota uudelleen noin puoli tuntia. Ripottele kaurahiutaleita päällä ja paista 225 asteessa noin 30 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti