tiistai 23. lokakuuta 2012

Mansikkahyydyke


Omien ylppäreiden tarjoiluilla vielä jatketaan. Tätä kakkua olen tehnyt myöhemminkin erilaisiin kesän illanistujaisiin. Talvella on helppo vaihtaa resepti siten, että käyttää pakastemansikoita. Koristelua voi sesongin mukaan vaihtaa myös. 


Pohja:
1 pkt Digestive-keksejä
50g juokesevaa margariinia

Täyte:
4 dl kuohukermaa
2-3 dl sokeria (oman maun mukaan)
200g maitorahkaa (esim. Valiolta)
3 dl mansikkasosetta
3 rkl vanilijasokeria
6 kpl liivatelehtiä

Kiille:
3 dl mansikkasosetta
1 dl mansikkamehua
5 kpl liivatelehtiä

Koristeeksi:
Mansikoita, pensasmustikoita, vadelmia yms.

Murskaa Digestive-keksit käsin tai tehosekoittimella. Lisää joukkoon margariini ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita irtopohja vuoan pohjalle leivinpaperi ja painele pohja massa tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Vaahdota kuohukerma ja sokeri. Lisää varovasti sekoittaen rahka, mansikkasose ja vanilijasokeri. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta tilkka mansikkamehua ja lisää siihen lionneet puristetut liivatelehdet. Anna liivatenesteen hetki jäähtyä ennen kuin se lisätään varovasti ohuena nauhana täytemassan joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan. Kuumenna kiillettä varten muutama ruokalusikka mansikkamehua. Lisää lionneet liivatteet joukkoon. Sekoita liivateneste loppuun mansikkamehuun ja lisää myös mansikkasose joukkoon. Anna jäähtyä ennen kuin kiille varovasti lusikoidaan hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä 3-5 tuntia jääkaapissa ja lisää päälle koristeet.


2 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen kakku! Nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja vieraat sanoivat, että myöskin maistui raikkaalle ja hyvälle (;

      Poista