sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Sitrusrahkakakku


Pohja:
1 pkt Digestive-keksejä
50g juokesevaa margariinia

Täyte:
4 dl kuohukermaa
2-3 dl sokeria (oman maun mukaan)
200g Sitruunan makuista rahkaa (esim. Valiolta)
1,5 rkl Sitruunamehua
3 rkl vanilijasokeria
6 kpl liivatelehtiä

Kiille:
2,5 dl appelsiinimehua
0,5 tl vanilijauutetta
3 liivatelehteä

Päälle:
Sitruunan ja appelsiinien paloja, kiiviä, suklaata..

Murskaa Digestive-keksit käsin tai tehosekoittimella. Lisää joukkoon margariini ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita irtopohja vuoan pohjalle leivinpaperi ja painele pohja massa tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Vaahdota kuohukerma ja sokeri. Lisää varovasti sekoittaen rahka, sitruunamehu ja vanilijasokeri. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta tilkka appelsiinimehua ja lisää siihen lionneet puristetut liivatelehdet. Anna liivatenesteen hetki jäähtyä ennen kuin se lisätään varovasti ohuena nauhana täytemassan joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan. Kuumenna kiillettä varten muutama ruokalusikka appelsiinimehua. Lisää lionneet liivatteet joukkoon. Sekoita liivateneste loppuun appelsiinimehuun ja lisää vanilijauute. Anna jäähtyä ennen kuin kiille varovasti lusikoidaan hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä 3-5 tuntia jääkaapissa ja lisää päälle koristeet.

Tein itse suklaasta ristikoita koristeeksi. Sulatin muutaman konvehdin. Sulasta suklaasta valutin lusikalla erilaisia kuvioita leivinpaperille, jotka laitoin jähmettymään jääkaappiin. Mursin suklaaristikot viekä hieman pienemmiksi, jotta ne sopivat kakun muihin mittasuhteisiin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti