tiistai 30. lokakuuta 2012

Kasvissosekeitto


Syksyn tai jo alkutalven iltojen kylmyyttä vastaan keitin kasvissosekeiton. Lämmintä keittoa on ihana nauttia kynttilän valossa, kun ulkona on asteet lähempänä nollaa. Olen oppinut pienestä tytöstä lähtien kastamaan keittoon ruisleipää. Mummoni neuvoi upottamaan kunnon ruislimppua kuumaan keittoon. Ah, se on niin hyvää! Sen vuoksi tämänkin keiton kaverina on ruisleipää ilman mitään päälisiä. 

Keittoon:
5 kpl keskikokoisia perunoita
4 kpl porkkanoita
1/2 kukkakaali
2 kpl sipulia
50g palsternakkaa

Maustamiseen:
maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
valkopippuria
persilijaa

Kuori raaka-aineet ja pilko kaikki kuutioiksi kattilaan. Lisää vettä siten, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Laita mukaan kattilaan myös kasvisliemikuutio. Keitä juureksia niin kauan, että kaikki ovat pehmentyneet. Kaada keitinvesi talteen toiseen astiaan. Soseuta keitetyt raaka-aineet sauvasekoittimella. Lisää keitinlientä siten, että keitto ohenee sopivan paksuiseksi. Kiehauta uudestaan ja lisää joukkoon suola, valkopippuri, persilija ja maustamatonta tuorejuustoa oman maun mukaan (itse laitoin reilun puoli pakettia). Tarjoile ruislimpun kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti